Fyll medbaconröran. Gnid in köttet med olivolja, salt och peppar. Även den här varianten blev väldigt god och smakrik, bacon passar mycket bra till älgkött som är ett magert kött
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Putsa fläskfilén och skär i skivor. Smaka av med soja och kalvfond. Stek baconet knaprigt. Kärna ur paprikorna och strimla, lägg ovanpå köttet, likaså baconet
Salt & peppra samt. 5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort. 1pkt bacon
Putsa fläskfilén och skär i små bitar. Ha ner baconmed vitlöken, fräs tills baconet fått färg. Blanda salt, svartpeppar, timjan och grillkrydda med honungssmak i en skål
Putsa fläskfilén från senor, fett och hinnor. Vill börja med att säga. Knaperstek baconbitarna. Stek lök och fläskfilébitar tills löken börjar mjukna, tillsätt mer smör om det behövs
Fläskfilén ingår i mättande dag, är osäker på hur ni gör med marinaden. Men du kan även servera den kall genom att skära köttet tunt och lägga den på till exempel en salladsbädd och servera den vid en bjudning tillsammans med en potatissallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.