Ta upp ochskölj i kallt vatten, låt rinna av. Mosa och vispa potatis och vitlök till en slät puré med den varma grädd- och smörblandningen, gärna med elvisp
Krydda med salt och peppar. Förbered grillen med briketter i halva grillen. Helgrillad marinerad fläskfilé, ugnsrostade potatisskivor och en god kall sås
Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar. Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Bind upp oxfilenmed bindgarn, krydda med salt- och svartpeppar samt pressad vitlök. Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med
Torskrygg gratinerad i ugn med pancetta och gräslök. Därifrån fick jag även med mig pancettan. Är det i något läge det verkligen gäller, så är det när det handlar om fisk och skaldjur
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Om såsen är tunn, red den med lite maizena eller vanligt vetemjöl. Det är inte ofta vi äter en riktig köttbit, men ikväll slog vi till på stort och tillagade oxfilé, ugnsrostade rotfrukter och en sås med ädelost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.