Sätt ugnen på 225°C. Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen
Jag bakade bröd både fredag och lördag, ena dagen tomatbröd med soltorkade tomater andra dagen tomatbröd med svarta oliver, ja, och den fina färska oreganon
Tomatbröd är ett perfekt buffebröd. Var på 20-års fest i går. Mycket trevligt men jag som är väldigt kvällstrött gick ju på övertid igår natt och det känns nu
Tomat BrödKrossade tomater 1000 grBagerisikt 900 grVetemjöl 800 grMaltsirap 140 grJäst 150 grOlivolja 50 grSalt 35 grBasilika 7 grTimjan 4 gr Blanda allt förutom salt ca 6 min i med saltet efter det och kör ca 2-3 min till
Ett snabb bakat tunnbröd utan jäst med härlig smak av anis, fänkål och kummin. Har man inte så brått kan man försöka få de lite rundare och finare, men smaken är densamma
Smula jästen och lös upp den i vattnet. Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet och arbetas / knådas ihop till en slät deg
Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna till degen. Arbeta degen för hand i 10 min eller i maskin 7-10 min
Häll i det ljumna vattnet i en bunken tillsammans med Jästen. Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.