Rubbingen kan man göra på många olika sätt, använd helt enkelt dom kryddor du tycker. Skär upp köttet och servera med grillsåsen, grillade grönsaker och lite kokt färskpotatis och givetvis ett glas rött
Det tar ju sin lilla tid med det här köttet så att göra det på helgen är ju ett hett tips. Till detta serverade jag en snabblagad bearnaisesås, recept HÄR, kokta haricot verts ochgrillade morötter som jag gjorde så här
Viktigt när man lagar hel kyckling är att ösa fågeln med stekskyn under tillagningen. Blanda olja, vinäger, soja och kryddor samt rivet skal från hela citronen
Servera med ne klick vispgrädde eller ännu hellre lite vaniljglass. Idag tänkte jag tips Er om en supersmarrig kladdkaka med Daim, som gick hem stort hos mannen och gårdagens middagsgäster
Tillsammans medgrillad spetskål rårörda lingon, brynt smör och stekt rimmat sidfläsk är det kanske en av de godaste luncherna jag ätit på väldigt länge
Lägg en större hög med kol på ena sidan av grillen och inget på andra sidan. Marinera kött eller kyckling i plastpåse/skål med lock, så det täcker ordentligt
Grönsallad och dressing serveras i helt underbart gammalt nött porslin som jag bara älskar. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.