Blev lite sugen på att skiva ett blogginlägg igen. Men lusten att skriva försvann lite och så tänkte jag ta en paus över sommaren, och sedan gick tiden
Det tog oss mindre än ett dygn innan vi var inne i ekorrhjulet med skola och jobb igen. Sedan kokade maken en bolognese på högrev till middag inte helt olik den här och vi somnade ovaggade klockan sju på kvällen
Amaranthgröten i sig själv är nämligen inte så upphetsande, nästan med en liten bitter anstrykning. Det finns så otroligt många roliga flingor och gryner som man kan koka gröt på, så inte behöver frukosten bli enahanda och långtråkig inte
Idag är himlen grå och det ska visst komma regn, men igår sken solen från en underbar sommarhimmel. Det blev fläskkarré (kan vara något av det bästa som överhuvudtaget går att grilla) och majskolvar från grillen tillsammans med ugnsbakade morötter och en feta- och feferoniröra
Jo, det blev en synnerligen god macka. Vi tillbringade dagen på en nästan vindstilla sjö tillsammans med mina föräldrar och klev innanför dörren hemma först efter sju
Dom ligger nu i en hink och ska bli älgörtssaft. =) Älgört innehåller dessutom acetylsalicylsyra så lindrar huvudvärk och annan värk på helt naturlig väg
Jag har tydligen betydligt enklare att hålla mig ifrån god mat, bakning och det där lilla extra som gör vardagen till fest när jag befinner på jobbet än när jag har tvångsarrest hemma och är lagom uttråkad
Nu är sommaren här och när det är såå där varmt och skönt ute så att man blir alldeles klibbig så är det så otroligt gott med något svalkande att dricka
Kan verkligen rekommenderas. Och med att stora A har sportlov så har jag fixat och trixat lite så att jag blir ledig några dagar under lovet, till hennes stora glädje
Inte mindre efterlängtad för det, utan riktigt ksönt med helg och familjetid igen. Redan fredag igen. På dagens agenda står lek och fika hos goa vännen M och hennes, numera två små godingar, även vännen J och hennes lilla sötnos kommer, härligt
Choklad- och mintbakade päron. Skala päronen och skär dem i små bitar. Är päronen lite för hårda, värm med en gnutta socker i en kastrull i några minuter och lägg sedan i portionsformar
Att göra yoghurt hemma handlar egentligen om tre saker. jag lär mig och jag experimenterar. I On food and cooking fanns ett yoghurtavsnitt som rätade ut alla frågor jag hunnit skaffa mig och gjorde allt klart som vassle
När man tar det igen. Glutenfri och mjölkfri citronmarängpaj. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.