Recept. Anna Lundqvist. tors, 2013-07-25 09. 36. (0). Koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt svalna. Skala citronen med en potatisskalare så endast det gula kommer med
Förra året provade jag att göra en havtornssill kryddad med chili och citron, och den kan jag absolut rekommendera, men vill man vara mer klassisk kan man istället krydda med smakerna rosmarin och enbär
Kryddsill6-8 bufféportioner 0,5dl ättiksprit (12%)1,5 dl vatten2 dl socker2 tsk krossad kryddpeppar0,5 tsk krossad vitpeppar1 lagerblad5 kryddnejlikor1 skivad röd lök 420 g inläggningssill Gör så härKoka en lag på ättiksprit, socker och vattenBlanda i kryddor och lagerblad i lagenLåt lagen svalna till kylskåpstempSkölj sillfiléerna i kallt vattenSkär sillen i ca 2 cm bitar, gärna på sneddenVarva sillen med löken i en väl rengjord glasburkHäll på lagen och sätt på ett tättslutande lockLåt sillen stå och dra i kylen i 1-2 dygn I år har jag även provat att göra en Havtornssill. Havtornssill6-8 bufféportioner 0,5dl ättiksprit (12%)1,5 dl vatten2 dl socker0,5 citron0,5 dl havtornsbär0,5 hackad urkärnad röd chili420 g inläggningssillGör så härKoka en lag på ättiksprit, socker och vattenBlanda i kryddor och lagerblad i lagenLåt lagen svalna till kylskåpstempSkölj sillfiléerna i kallt vattenSkär sillen i ca 2 cm bitar, gärna på sneddenSkala citronen med en potatisskalare så endast det gula kommer medVarva sillen med citron, bär, chili och sill i en väl rengjord glasburkHäll på lagen och sätt på ett tättslutande lockLåt sillen stå och dra i kylen i 1-2 dygn Enligt tradition sköljs sillen ner med snaps men med det gör man precis som man själv vill
Dan före dopparedagen kära ni. Så fort det har gått de senaste veckorna. Inte har jag hunnit med allt som jag tänkt göra, och det har kanske inte ni heller, men med den behändiga 5-minuterssillen kan man faktiskt snabbt fixa en god sillinläggning även om man är ute i senaste laget
Koka upp socker, ättikssprit och vatten. Skala och skiva morot och lök. Skrubba citronen och skiva den. Lägg ner morot, lök, citron, havtorn och lagerblad i den varma lagen och låt den kallna
Ingefära och Havtornssill. Ingefära och Havtornssill. Det finns något på våra traditionella jul, påsk och midsommarbord som jag aldrig tröttnar på så är det sill
Havtornssill. Havtornssill. Grundinläggningslag till sill. Detta recept räcker till 1 kg salta sillfiléer. Sillfiléer från tunna spolas av med kallt vatten och får ligga ett dygn i vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.