Det är ju också högsäsong för äpplen nu och som vanligt delar våra snälla grannar med sig, så nu kommer det att dyka upp blandade äppelrecept här på bloggen som på löpande band
Dem bakar jag i ur och skur och även mellan skurarna för den delen. Jag blandar hejvilt mellan olika frön, sirapssorter, oljor, torkade bär, bärpulver, flingor och mjölsorter
Smaken är choklad och havtorn med en vit chokladfrosting. Blanda ner de torra ingredienserna tillsammans med det andra och rör om så det inte finns några klumpar
Den här äppelmarmeladen har funnits med i min familj sen jag var liten. Mamma gjorde den här på äppelmos, socker och agar-agar, ett vegetabiliskt geléämne som finns på hälsokostbutiken
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. havtornsglass. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret
Busenkelt och snabbt går det att göra sin egen marmelad. Själv gjorde jag med det jag hade hemma, men detta går såklart att göra med vilka frukter och bär som helst eller varför inte med rödlök
Det som inte är lika självklart är att det nödvändigtvis måste vara sockerstinna och kaloririka skapelser som gör att blodsockerhalten skjuter i höjden och gör en allmänt stissig
När vi övernattade en natt på Vox-hotell i Jönköping på vår road trip blev jag inspirerad vid frukostbuffén att koka min egna äppelmarmeladoch rosta frön och kokos att toppa yoghurten med
Den kreerades för några veckor sedan när jag dels hade lite mandelmassa kvar från tidigare tårtbakeri, dels hade en del färska havtorn över efter att ha självplockat och kokat havtornssylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.