Krydda med salt och peppar. Den här goda basilikasåsen serverade jag igår till grillspett. Basilikasås1 kruka basilika (ta ungefär så mycket blad som det brukar vara på en "köpeplanta")3 st vitlöksklyftorca 1 dl olivoljaca 0,4 dl vit balsamvinägerflingsaltsvartpepparMixa blad, olivolja, balsamvinäger och vitlöksklyftor till en slät sås
Gnid in skinnsidan på fisken med salt och lägg den på en tallrik att ”vila” ca fem minuter. Hetta upp en stekpanna väl och lägg i fisken med skinnet nedåt
Använd såsen som pastasås och i med lite parmaskinka. Smaka av med salt och peppar. Basilikasås1 creme fracihe1 kruka basilika1-2 vitlöksklyftorsaltpeppar0,5 parmesanostRiv osten och vitlöken
Misomarinerad havsabborremed apelsinbräserad kålrabbiPortioner. Fräs schalottenlök i smör i en panna tillsammans med kålrabbi, saffran, lagerblad och stjärnanis
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. " Den kalla basilikasåsen är lite av favorit bland kalla såser och passar faktiskt till det mesta, rökt fisk, gravad fisk, kallt kött, grillat, pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.