Häll över mjölken tillsammans med det smälta smöret och blanda till en rätt kletig deg. Min farmor bakade alltid så mycket gott och ett matbröd hon bakade har jag försökt få till hur många gånger som helst, utan att lyckas till 100%. Originalet är den dubbla satsen av detta och vetemjölet har jag inga exakta mått på så jag skrev ner det jag använde den här gången, drog dock av 1 dl mjöl då min deg blev lite för fast (den sväller till sej en hel del efter att man blandat). Farmors Havregrynsbröd ca 20 st. 5 dl vetemjöl. 5 dl mjölk. 1 dl mjöl då min deg blev lite för fast (den sväller till sej en hel del efter att man blandat). 5 dl vetemjöl. 5 dl mjölk
Arbeta in nästan allt mjöl, spara lite till utbaket. När degen har jäst så arbeta in resten av mjölet, dela degen i två delar som formas till två släta längder
Smörj en långpanna och häll i degen, platta ut den till en kaka med mjölade händer. Om du vill, pensla brödet med ljummet vatten och strö på lite solrosfrön eller lite rågmjöl
Arbeta i vetemjölet. Knåda in resten av mjölet. 6 dl mjölk. ca 1 l vetemjöl special (jag tog vanligt vetemjöl). Värm mjölken och oljan till 37 grader. 6 dl mjölk. ca 1 l vetemjöl special (jag tog vanligt vetemjöl)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.