Det receptet har jag provat i dag, den enda ljusa mjölmixen jag hade hemma var Sempers fin mix, så dom här bullarna kan ätas av dig med både glutenintoleransoch spannmålsallergi
Idag önskade min tjej pannkaka helt out of the blue och här är ett recept på "lapper" som det kallas här i norge, en pannkaksliknande matbit som är god som dessert eller ha i väskan som nödlösning om du har griniga barn pannkaka
Det är framställt av en nordafrikansk, mycket näringsrik ochglutenfri ört, som traditionellt används i "pannkakorna" injera, och som hör till basmaten i Etiopien och Eritrea
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Ta en stor näve glutenfritt mjöl och sprid ut över bakbordet och tippa ut degen. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Själva kakan är både glutenfrioch mjölkfri, och som tillbehör väljer du förstås något helt mjölkfritt grädd- eller glassalternativ om du måste eller väljer att undvika alla mjölkprodukter
Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg. Mixa havregrynen i en mixer om du vi ha en mjöligare konsistens på smuldegen (rekommenderas till just den här pajen)
Blanda socker, havregryn, kokos, vaniljsocker och mjöl i en skål. Baka med godis är uppskattat och de här kakorna är dessutom hur enkla som helst att röra ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.