Blanda nötterna med potatismjölet och bakpulver. Skiva päronen tunt och placera ut dem på krämen, lägg på den andra botten, bred på resten av krämen över och runt om tårtan
Blanda de finmalda hasselnötterna med florsocker och vaniljsocker. Mal nötterna fint i en mandelkvarn, mixer funkar i nödfall, men kakan flyter ut och blir inte lika härlig i konsistensen
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Halvera päronenoch ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Skär päronoch äpplen i bitar, blanda runt med socker och potatismjöl. Blanda sen ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
Vänd ner nötterna, sikta över mjölet och rör försiktigt ihop allt med en slickepott. Häll smeten i formarna (hälften utav smeten i ena och resten i den andra)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.