Mer glass. Detta recept från Anna Bergenströms kokbok. Du behöver. 3 dl grädde1,5 dl florsocker3 ägg100 g hasselnötterVispa ägggulorna och det siktade florsocker pösigt
Blötlägg gelatinet i minst 5 minuter. Häll den stora mängden socker i en kastrull och ställ på spisen. När sockret smält och börjar bli brunt, häll i grädde och mjölk
Foto. Mia Hagenmalm. Idag har jag fått blommor. Två gånger med bud. Den ena buketten var från Kureragänget (Tack Kurera), och den andra från systrar och mamma
5 dl hasselnötsglass. Brygg kaffet, rosta nötterna och grovhacka dem. Vispa grädden. Blanda i Cointreau. Skär glassen i kuber och vänd ner den i grädden
Ät med hasselnötsglass. Igår fick jag ett pajinfall. Hittade lite överbliven smuldeg i kylen och några trädgårdsäpplen som ville bli uppätna och tillsammans blev de minipajer - väldigt mini
Gör det samma med hasselnötsglassen. 1 förpackning hasselnötsglass. 1 förpackning hasselnötsglass. . Min fina kollega Louise bjöd hem oss på Italiensk afton för några veckor sen, då blev det delikatesser, saffransrisotto med parmachips och tartufo
Hasselnötsglass 6-8 personer. Detta recept är mer som en semifreddo (halvfrusen glass), den görs cirka två timmar innan servering och kräver ingen omrörning
Koka upp socker och vatten. Vispa upp äggulorna i en skål och häll sockerlagen över under vispning. Sjud över vattenbad under vispning tills krämen tjocknar
Rosta hasselnötterna i het torr stekpanna tills de doftar och skalen börjar lossna. Lägg över nötterna i en ren kökshandduk och gnugga bort så mycket som möjligt av skalet
Bland smakerna finns Hallonyoghurt med kakdeg, Manjariglass med brownie, Citron med choklad- och lakritsrippel, Pistage- och chokladrippel, Körsbär och vit choklad, Äppleglass med vit choklad, Vaniljglass med chokladkulor och Hasselnötsglass med karamellrippel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.