Lägg sedan dina pommes på ett galler och in med dem i frysen i ungefär en timma. Först och främst då, jag har skrivit att det är mjölig potatis som gäller, men jag har gjort med fast potatis också, och det fungerar absolut det också
Hetta upp oljan i ganska vid kastrull, det går fort, passa hela tiden, fritera en liten mängd åt gången, lägg i durkslag och fortsätt med nästa mängd etc
Rosta senapsfrön, korianderfrön och hel spiskummin (använder du malen, tillsätt den senare med saltet) i en het, torr panna under omrörning i ett par minuter
1Pommesfrites2 bakpotatis 1,5 l vatten 0,5 msk ättiksprit 12 % 4 dl frityrolja salt. Piri piri-kyckling2 hel kyckling, små och delade på hälften 100 g smör 2 klyfta vitlök (stora) 1 tsk kinesisk soja salt peppar piri piri sås (finns i välsorterade matbutiker)
I stället för pommes till knaprade jag på några salta chips. Vi blev sugna på hamburgare. Med bacon. Vi gick till Konsum och köpte det som behövdes och lagade till de godaste hemmagjorda hamburgare jag har ätit någonsin
Jag vågar påstå att polenta pommes är så pass goda att man nästan inte kan sluta äta – fick medhåll av maken De är krispigare än pommes av potatis och har en härligt god smak av majs och parmesan- smaksättningen kan varieras efter eget tycke
Smaksätt med salt. Fritera potatisen i omgångar i den heta oljan tills de är gyllenbruna och krispiga. Hetta upp olja i en kastrull, ca 150 g. Hetta upp olja, ca 180 g, precis innan servering. 800 g potatis, Bintje eller annan sort med lite stärkelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.