Tidigare idag var det återigen "Halv tre hos mig"- fika. Det är verkligen jättemysigt att sitta över en kopp te och massor av godsaker framför sig och bara sitta och prata (kanske lite extra mysigt när det är höstigt och kallt ute)
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Gjord på kokosmjölk och grönsaker ock kikärtor så mejerifri och vegetarisk. Veckans vegetariska. Jag gjorde denna som en blandning mellan gryta och soppa
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Inlägget Pepparkaksbollar gjorda på 3 ingredienser dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Nu har jag testat att smaksatta mina populära kokossnöbollar med pepparkakskrydda också
Här hemma brukar det programmet vara ett alldeles för vanligt komplement till middagen, vilket betyder att vi äter middag för sent och sittandes i soffan väldigt många av veckans dagar
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus. Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.