Skrapa ur vaniljstången och blanda fröna med creme fraichen och florsockret. Sätt på pannan på spisen på medelvärme, hellre för svalt än för varmt, päronen får inte bränna men de ska vara nästan genomkokta ungefär samtidigt som de börjar få fin färg
Fyll på med smet så formarna är fyllda till drygt hälften. Toppa med ett fint hallon. Känn med sticka. Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen
Men de är oftast rätt onyttiga med mycket socker och smör i. Visserligen är de väldigt smarriga, men ibland kan det vara bra med något som är lite nyttigare till kaffet - och samtidigt gott
Idag hade min dotter bestämt sig för att göra hallonmuffinsmed yogurt. Detta recept kommer jag att baka snart i långpanna och göra med en krämig och fin Philadelphiaglasyr på toppen
Trots att vi har semester och kan slappa varje dag så är det något visst med söndagar ändå. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt
Börja med att blanda alla ingredienserna till crunchen och ställ det åt sidan. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och rör om ordentligt, gärna med en ballongvisp
Får jag lov att bjuda på hallonmuffins utan vetemjöl, socker och mjölk. Perfekt som mellanmål, innan eller efter träning och så klart till en kopp kaffe eller the
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.