Nu när jag inte äter så mycket mjölkprodukter längre var jag i stort behov av att hitta något mättande och bra att äta till frukost och jag har tidigare testat just chiapudding men inte riktigt fått till det
Frysta bär vätskar sig mer än färska och därför måste du ha i lite mer chiafrön. Varva chocklad- och hallonpudding i glas, toppa med frukt eller finhackad choklad
Chiapudding med banan och vanilj med blåbär och kokosflakesChiafröna är en stor favorit hos oss. De sägs ha används av Aztekerna och tack vare sitt rika energiinnehåll orkade de både vandra och kriga i timtal på endast någon tesked frön
Gjorde den själv häromdagen och den blev jättegod, väldigt mäktig och mättande men god. Jag försökte göra chiapudding för ett bra tag sedan men då blev den verkligen inte bra, vet inte vad jag gjorde för fel men den misslyckades verkligen
Men nu har jag äntligen testat och blev positivt överraskad över denna hälsobomb. Smaken blev supergod med kanelen till och den går ju att variera i det oändliga
Jag har tidigare hyllat chiapudding här på bloggen och de som följer mig på Instagram vet att jag brukar äta en chiapudding till frukost (nästan) varje morgon
Sista dagen innan det är dags för mig att börja arbeta på riktigt, sen kommer jag inte ha tid att äta mina gofrukostar, i alla fall inte hemma Jag har dock lyxen att få frukost på jobbet varje dag men ibland är man sugen på annat och får ta med sig själv och då är den här puddingen perfekt
honung, citronskal och vanilj. Chiapudding med blåbär. Rör ner chiafrön och låt stå en stund, rör så fröna fördelas jämnt i vätskan och häll upp i 3-4 portionsglas
Krämig chiapudding med vanilj och kakao. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur frön och lägg dessa samt vaniljstången i kokosmjölken, tillsätt kakao
Visst låter det bra att något som är så litet kan verka antiinflammatoriskt, göra gott för hjärtat, se till att muskulaturen i vår kropp inte bryts ner och göra magen glad
Den är väldans mättande ska jag tala om, så denna håller man sig glad och nöjd länge på. Den passar utmärkt innan man ska fara ut på länk eller skidtur för den ger energi och uthållighet
Vi har ju tidigare gjort chiapudding med spirulina, och vi verkligen älskar den vackra färgen. Tricket är att ta bara lite lite grann så att det blir en turkos färg, och inte grön som det kan bli om en tar för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.