Börja med bottnen. Fortsätt med fyllningen. Rör smeten slät med lätta handtag. Kör till en smulig massa och tryck sedan ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Till slut vispar du äggulorna med 200 g cream cheese, 2 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker
Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. 11 liter kokande vatten ½ vitkålshuvud 1½ dl solrosolja eller annan matolja 5 msk vitvinsvinäger ½ dl vatten 1 msk strösocker 2 msk oregano 2 tsk salt 1 krm finmalen svartpepparStrimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat
(Jag brukar även ta med det fett/kött som blir över när jag putsat köttet som ska vara till, det ger lite extra smak) Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock
Grovhacka chokladen lägg i en värmetålig skål och sätt den över en kastrull med sjudande vatten. Lägg smör och socker i en elektrisk mixer med en flatblandare och blanda väl
Mixa såsen slät och häll upp den på flaska eller burk medan den fortfarande är varm. Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
Istället för att göra en form med cheesecake, gjorde jag mini cheesecakes med hallonsmak. Under tiden krossar du chokladkexen och blanda ihop med det smälta smöret
Jag prövade att göra som det stod med gelantinblad och choklad och fick inte det till att fungera så jag smälte chokladen i mricron och sedan tog jag hallonen ur marinaden och värmde marinaden i micron och smälte de urkramade gelantinbladen i den och det fungerade fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.