175 grader
Lägg margarin, mjöl, havregryn, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. Blanda ihop till en smuldeg. Lägg ½ av degen i formen. Strö över hallon och potatismjöl. Lägg över resten av degen . Grädda i 175 grader i 35 minuter.Serveras med vispad grädde eller glass
Super god smulpaj med hallon och äpple. Lägg över hallonen. 300 gram hallon. Fördela sedan ut den över äpplena, hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda i 20-25 min
Smulpaj med hallon – & färskostfyllning – paj med smuldeg i botten och på toppen med en fyllning av sötad färskost blandad med ägg smaksatt med lite vanilj och färska hallon
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda blåbären/hallonen med potatismjöl och socker. ca 4 dl blåbär/hallon. ca 4 dl blåbär/hallon. Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.