Chokladkaka. Skär upp i bitar med en vass kniv efter önskad storlek. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vitchoklad som blir så otroligt gott tillsammans medhallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Som kronan på verket gjorde jag ljusa chokladtryfflar som jag dekorerade pajen med tillsammans med massa härliga hallon
Servera med grädde, vaniljsås, eller glass. Strö över hackad choklad. 500 g hallon. 50 g vitchoklad. Blanda bär, socker och potatismjöl och lägg i en pajform, 24 cm i diameter
2 ägg 2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 200 hallon/blåbär Ca 50 gram vitchoklad100 gram smör• Sätt ugnen på 175 grader• smörj en pajform• Vispa ägg och socker poröst• Blanda i mjöl och bakpulver • Bred ut smeten i pajformen och fördela bären jämnt över kakan, riv över vitchoklad • Hyvla över smöret med en osthyvel • Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter 2 ägg. 200 hallon. 50 gram vitchoklad
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Är hallonen väldigt saftiga så blanda i potatismjöl. Denna pajen var med i tidningen i torsdags då reportaget som "Mera Älmhult" hade gjort om mig och min blogg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.