Börja med att smälta choklad och smör i ett vattenbad. Bittert, sött, salt och fräscht. Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull och vispa upp med en visp
Riv mandelmassanoch blanda med ägg och hackad choklad. Denna mandelkaka blev resultatet och jag bröade även formen med lite kokosflingor (stod ej med i originalreceptet) vilket var en hit
I dag var en sådan dag, då den ena killen som hade köpt present och var så besviken att han hade missat kalaset skulle komma över med sin mamma och fika
Hacka ihop mjöl, havregryn, socker, vaniljsocker, kakao och smör till en grynig massa. Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Tårta med smak av hallon, marshmallow, kokos och mjölkchoklad. Men det räcker gott och väl att göra den som en vanlig tårta och skippa den fjärde lagret
Ouzo och Pernod vet jag funkar med apelsin juice men faller mig inte så väldans i smaken. Däremot vet jag att lakrits, hallon och choklad är en väldigt god smaksammansättning
Vispa ägg och socker poröst. Rör fett och florsocker poröst. Häll smeten i en långpanna 40x35 cm som är klädd med bakplåtspapper. Vänd kakan med hjälp av en annan plåt eller bricka och ha ett bakplåts papper med socker,på brickan eller plåten 3 ägg
Koka upp grädden tillsammans med sockret och ta av från plattan. Rör ner vaniljpulver och det urkramade gelatinblad, och slutligen det turkiska pulvret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.