Det blir en mättande och god favorit med köttfärs. Smaksätt med salt, peppar och koriander. Servera med en klicks cremefraische eller lite ost tärningar som får smälta lite i soppan (som jag tycker är godast) och ett gott bröd
Till brödet så behövde vi ju en gryta Min barndomsvän Mattias var och hälsade på oss mellan hemmet i Leksand och när han är på väg till Norge för att jobba med att bygga oljeplattformar
Igår hade jag en god vän ute och hälsade på och då bjud jag på Minestrone med ingredienser från köksträdgården och till det serverade jag surdegsbaguetter
Att det just blev med konjak som bas beror på att Berra fått så galet många flaskor konjak (en finfin gå-bort-present med andra ord) och hur gott det än är med konjak har vi inte lyckats bjuda på tillräckligt mycket verkar det som
Japp, höstmat och höstmys it is. Då bjöd vi på soppa, idag blir det lammgryta med härligt värmande kryddor och indiska smaker som kan lysa upp en grå höstdag som denna
Mer höstmys kan det bara inte bli. En riktigt god mandelkaka med äpple överdragen med tosca. För övrigt har denna torsdag varit en av mina mer effektiva dagar med både garderobsrensning, knäckebrödsbak, tvätttid, varit behjälplig med packning av väskor inför barnens pappahelg och dessutom vikt och staplat en himla massa reklam
Vi låter soppan bli vårt bidrag till Månades gröna som passande nog denna månaden har temat "Höstmys" och matbloggaren som är värd denna gången är Anneli, som bloggar på "Blomster och bakverk"
Ingen utklädnad, bara lite höstmys och god mat. Efter promenad i solen och en sväng på stan så drog vi på seneftermiddagen till en kompis med familj för att fira lite Halloween
Egentligen är det inte mycket mer än en förskönad version av te med mycket mjölk i, men med lite extra piff i form av vispad grädde och lite kanel och socker på toppen blir det en fantastiskt god dryck som lindar in allt i bomull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.