HönanAgda - 2 personer1 dl strösocker1 dl gin1 dl is1 helt ägg (med skal. )½ citron - delad i mindre bitarBlanda i matberedare och kör ca 30 sek. HönanAgda - 2 personer
Bryn champinjonerna och dra stekjärnet åt sidan. På en tallrik lägger du först baconbitarna från 1 pkt på ett ark hushållspapper och sedan baconen från nästa nästa pkt på ett nytt ark ovanpå
Låt sedan hönan svalna. Ta några deciliter vätska från grytan med hönan och häll över kirskålen. Ta loss köttet från hönan och dela det i småbitar, vätskan kan hällas på kirskålen, se till att få med linserna som borde vara sönderkokta
Täck hönan med vatten i en stor kastrull/gryta och koka upp långsamt. Lyft ur hönan och låt svalna. Servera köttet från hönan och currysåsen med vitt ris
Köttet från hönan och grönsakerna gör sig perfekt i en kall sallad på ris och inlagda grönsaker – utmärkt sommarmat som gör sig perfekt en varm sommardag med ett glas rosévin
Koka hönan. Lägg hönan i kallt vatten och salt. Ta upp hönan och låt den svalna. 1 höna, ca 1 - 1 1/2 kilo. 1/2 - 1 msk salt. Koka 2 1/2 till 3 timmar, beroende på hönans storlek. Låt buljongen med skinn och ben och kryddor och grönsaker, koka i minst 30 minuter - utan lock. 1 höna, ca 1 - 1 1/2 kilo 2 l vatten. 2 lagerblad 1/2 - 1 msk salt. Låt buljongen med skinn och ben och kryddor och grönsaker, koka i minst 30 minuter - utan lock
Dorowat är en lök- och pepparsås med höna eller kyckling. 2 kg lök (rödlök eller en blandning av röd och gul) mycket finhackade 3-5 msk berbere (etiopisk pepparblandning) 6 vitlöksklyftor, hackade Kardemumma, malen 2 hönor eller kycklingar, styckade i ganska små bitar och väl sköljda (bästa är sega gamla höns eller tuppar, då de kan koka länge och ge smak) 1,5 liter vatten 8 ägg matolja salt smör (helst etiopiskt härsket smör, ger en underbart fyllig smak) Hacka löken mycket fint i en matberedare, ska nästan vara som en pasta Låt löken svettas i en gjutjärnsgryta med lock, på låg värme i flera timmar till löken är helt genomskinlig. Krydda med kardemumma (1 tsk-1msk efter smak) och salt. Sila bort vasslen med en silduk och låt rinna av i 15-30 minuter Salta osten. Håller 10-14 dagar i kylen. 3-5 msk berbere
Idag provade jag att fylla smördeg med en lax- och spenatröra som visade sig vara en riktig hit. Gillar man som jag lättlagad och god mat så kommer här ytterliggare ett guldkorn
Det är nästan omöjligt att få till - i alla fall har jag inte lyckats än - om man som jag försöker undvika färdiga mixer och i stället hålla mig till så rena och naturliga ingredienser som möjligt
Näringsvärdet, särskilt Omega-3-halten, i de äggen är så mycket bättre än i dem från hönor som är uppfödda på spannmål. Ställ in på 175° i 10-15 minuter, beroende på fiskens tjocklek. 1-2 kokta ägg. 1-2 msk smör. 1-2 kokta ägg
Eller istället för revbenen som tant Agda glömde hemma. Lägg skink-steken i formen och lägg på locket. Ett stycke kött från gris brukar finns i 1-kilosbitar och större till facila priser. Idag var en bister dag (här) och lika bistert var det att fläsksteken var -20 grader kall. 5-8 kr per portion beroende på inköpspris (jag köpte min benfria fläskstek för 29 kr/kg. 5-8 kr per portion beroende på inköpspris (jag köpte min benfria fläskstek för 29 kr/kg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.