Tuppkakaca 30 st 4 st ägg4 dl socker5 dl vetemjöl4 tsk bakpulver2,5 dl varmt vatten Glasyr200 g smör2,5 dl socker4 msk vaniljsocker2 st äggulor Garnering1,5 dl kokosflingor Gör så härVispa ägg och socker pösigtBlanda mjöl och bakpulver och rör ner ismetenTillsätt det varma vattnetHäll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapperGrädda i 175 grader i ca 20 minLåt svalnaSmält smöret tillglasyrenTillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörningBred glasyren, som är ganska lös, på kakanStrö över kokosLåt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor ca 30 st. 4 msk vaniljsocker. 1,5 dl kokosflingor
Nu bor han på en Thailändsk ö där han lagar mat på en restaurang åt turisterna under högsäsongen och under de senaste somrarna har han återvänt till stan för att laga mat åt turisterna här
På sommaren är det ju högsäsong för grillen och det är väl kanske inte så konstigt för då vill man ju vara ute så mycket som möjligt, men när rusket gör entré är det skönt att få uggla i köket och värma kroppen med kryddor
Nu isommartid är det högsäsong för myggmedel, men ojojoj så mycket otäckheter de innehåller. Det här är förvisso en matblogg, men nu är det ju faktiskt så att även huden äter det vitillför den, så jag tillåtermig att komma med ett litet "skönhetstips"
Det är ju också högsäsong för äpplen nu och som vanligt delar våra snälla grannar med sig, så nu kommer det att dyka upp blandade äppelrecept här på bloggen som på löpande band
Nu är det sannerligenhögsäsong för pumpa. Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftor med fetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
) har lingonensinhögsäsong, och vad passar då inte bättre som fredagsdrink än Lingonmojito. Nu när hösten står utanför dörren (imorse såg jag folk i vantar och mössa på väg till jobbet - redan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.