Högrevsgrytamed sidfläsk och kantareller Portioner. Perfekt med grytor som sköter sig själv, då kan man göra andra saker medan grytan puttrar på spisen
Den här som jag gjorde igår med högrev och massor av kantareller blev supergod, den måste du testa. Lördag idag då passar det väl bra med en köttgryta som får stå och puttra länge på spisen
4 600 g högrev 200 g rökt sidfläsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 10 kvistar timjan 4 dl rödvin 3 msk konc kalvfond 4 dl vatten ev majsstärkelse 400 g kantareller 125 g salladslök smör salt svartpeppar 1/2 kruka gräslök Lägg till i inköpslistan
Ett långkok där högrev och sidfläsk samsas medkantareller och timjan. Här hemma blev det fika i skenet av det första stearinljuset med både pepparkakor och julmust dagen till ära
Den här gången blev det en höstgryta medkantareller och bacon, massor med rödvin och morötter. I tak med mörkret så kommer min lust för grytor tillbaka
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Så himla nöjd med den. ett gäng med vitlöksklyftor. Krydda med örtkryddor, salt och peppar på köttet och blanda runt med händerna, det ska vara mycket kryddor
Bryn bitarna i en rejäl klick smör tillsammans med löken. Tanken är inte att det ska bli goda bitar med tuggmotstånd, utan de ska koka sönder och istället ge riktigt god smak och färg till grytan
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
ett gäng karljohan svampar eller kantareller. Låt koka ytterligare en stund medans du tillagar tillbehören som tex kan vara ris eller som jag gjorde, butternut squash i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.