Just nu läser jag boken DEN FRANSKE BAGAREN av Sébastien Boudet, en bok jag köpt en tid tillbaka men som fått stå i bokhyllan och bli dammig i väntan på min längtan att läsa den
Jag märker en klar försämring i min fibromyalgi om jag under några dagar får i mig för lite smör och annat fett, jag blir kraftlösoch får mer ont i kroppen
Om man vet med sig att man lätt hamnar i en ond cirkel och varje dag vill ha något sött är det viktigt att man stannar upp och tänker efter – hur mycket sött stoppar jag i själva verket i mig under en hel dag
Tänk vad man hitta i ett tomt kylskåp och frys. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Jag äter inte så ofta bacon och andra processade charkprodukter, men då och då smakar det riktigt gott med en korv med hög kötthalt, gärna lokalproducerad
Bjud på häxans glasstårta, spökmaränger och superläskiga fingrar. Varva glass, maräng (bryt stora bitar av bottnarna), chokladsås och Smarties i skålen
Och helt ärligt inget jag någonsin har tillagat själv. När jag och P bodde i Kina umgicks vi med flera amerikanska familjer, och mina första bekantskaper där med pumpan i tillagat tillstånd blev tyvärr aldrig någon positiv upplevelse heller
I tävlingen var det många som tipsade om att köra kylskåpsrens en eller flera dagar och på så sätt minska matsvinnet vilket jag tycker är ett superbra tips
Det är inte så ofta som jag lagar till gris kanske du har märkt, är helt enkelt inte så förtjust i smaken och upplever även att jag får mer värk om jag äter mycket charkprodukter av griskött
Jag köpte sällan askar (utom kanske när det var jul) utan plockade stora skopor med romerska bågar från lösgodishyllan (japp, jag var en riktig godisgris) och på något sätt försökte jag intala mig själv att det var bättre att köpa lösvikt än en hel ask
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.