Blanda allt (spar lite polkakross till garnering) och låt stå i kylen några timmar. Inlägget Polkamousse, härlig dessert som passar fint till nyår publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
så då förstår ni hur bra och god den är Så häromdagen slängde jag ihop en sådan sallad och med lite kycklingfilé till och en basilikasås, fick man till en riktigt härlig middag
Mixa kexen och nötterna i en matberedare och tillsätt smöret. Vispa färskost med ricotta, riven parmesan, ägg och salt till en smet och bred ut på digestivebottnen i formen
Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär i bitar). Dagens lunch blev dock en förenkling - istället för att steka kött åt vi salladen till sådan skivad rostbiff som man kan köpa färdig i butik
Brödet serverades till förrätten som bestod av Bresaola på ruccolabädd. Här finns egentligen inget recept eftersom jag inte tillagat något utan bara arrangerat det hela
Här kommer ett tips på jättegoda kex som man kan ha till ostbrickan eller bara äta som de är. Riv parmesanosten fint och blanda sedan ihop den tillsammans med alla de andra ingredienserna till en fast och smidig deg
Jag är inte vegetarian än, men jag trappar ner och om allt går som det ska, är jag det tillhösten. Förutom att färgerna är perfekta ihop så är även smakerna det
Jag blandade potatisen som jag först skurit i klyftor med grönsakerna som jag också delat i mindre bitar samt vitlöksklyftor med olivolja i en ugnssäker form, kryddade och därefter ställde jag in formen i ugnen i 175 grader tills allt var färdigt (glömde ta tid),
Jonas har precis smakat av en tallrik ljummen rabarberkräm såhär till kvällskvisten. Ansluter till %s. Låt koka ca 5-10 minuter tills rabarbern mjuknar och delar sig
"Våfflor med jäst" (beskrivningen är dock här nedan sen egenkonstruerad och tillagd av mig). Blev bara så goda så att de med fördel åts som de var till söndagskaffet, utan sylt eller dylikt
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.