Men till dessert blev det en lyxig, ny & mindre fettsnål dessert, allt för er mina bloggisar. Idag har vi haft en god vän som flyttat upp till Sundsvall på besök, faktiskt en av de gamla deltagarna i kockduellen
Kom hem sent på eftermiddagen och alla va super hungriga så detta fick bli dagens middag. Jag ha ju funderat hit och dit på en nymobil och nu äntligen så slog jag till
Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta
Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.