Nu ska den invigas med poppning, spännande. Gröna lådans laxpanna 2 port (för såsglada människor)2 portionsbitar lax10 cm purjolök2 dl vatten½ fiskbuljongstärning1 msk hummerfond1 dl vitt vin2½ dl grädde1 dl crème fraiche1 pkt saffransalt och vitpepparhackad dillsparris i valfri färg1 burk skalade räkor á 170 gSkiva purjolöken tunt och dela laxen i mindre bitar. 1 burk skalade räkor á
Minstingen älskar den här soppan, den något större är inte lika förtjust, men vitt bröd gillar båda. Jag har en tendens att överdriva skaldjursdelen i den här soppan, allt är ju så gott, egentligen behövs det bara räkor, men i min soppa brukar det slinka ned både kräftor, pilgrimsmusslor, vanliga musslor, crabsticks och en och annan bläckfiskring
Här vill jag bjuda er på ett ganska smalt recept som inspirerades av min födelsedagstårta som egentligen bara var en "klassisk" morotskaka med len och god citronglasyr och blåbär
citron, finstrimlat skal. Blanda ner citronskalet när ca 10 min återstår. 4 personer Ingredienser 4 kycklingklubbor, (ca 1,2 kilo) 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 päron 1 citron, finstrimlat skal Marinad
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.