Skala päronen. Skär av en bottenplatta, ca 1 cm tjock. Gröp ur kärnhuset med ett kuljärn. Saffranslag. Koka upp vatten, socker och saffran i en kastrull
Skala päronen och dela dem på mitten. Lägg dem i citronvatten så att de inte blir bruna. Koka ihop socker, vatten och kryddor till sockerlagen tills sockret har löst sig
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget. Blanda ner mjöl och bakpulver. Klicka ut smeten med blöta fingrar i en smord och bröad form, 22 cm i diameter
Adventstider är saffranstider - i både mat och bak. De här vanilj- och saffransdoftande päronen är urgoda med en klick lättvispad grädde eller vaniljyoghurt
Tips är att man kan göra ingefärspäron, lingonpäron, saffranspäron. Husmanskost. veckomatsedel v16. NU så. kanske jag får tid att sitta här och knattra lite
Saffranspäron. Då och då brukar jag tömma ut innehållet i min portmonä på köksbordet och rensa bland alla gamla kvitton, utgångna presentkuponger och använda inköpslistor som jag gärna samlar på mig däri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.