Vispa ihop vatten, kokossocker, kakao och salt i en kastrull. Låt koka upp och koka ca 1 min, ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner chokladen och espresson.
Vispa väl, stavmixer kan användas för att få ihop smeten bättre och få en krämigare och smidigare glass.
Låt blandningen svalna och kör den sedan i en glassmaskin.
8port. Ingredienser. 3 dl vispgrädde2 ägg2 msk honung200 g hackad mörk choklad av bra kvalitet70 g smörLite vispgrädde och flagad mandel att garnera med
Att jag numera följer LCHF-dieten har bara lett till att jag äter godare glass än någonsin. Häromdagen gjorde jag och yngsta dottern en fullständigt ljuvlig chokladglass
Här sitter jag och längtar mig bort till sötsaker och annat gott att äta, och tankarna för mig till förra veckans bakverk som var en gudomligtgod kladdkaka med chokladkolatäcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.