Denna gången fick det bli marmelad av frukten. knappt 1 tsk malen kardemumma. Låt koka 2 minuter till och tillsätt den malda kardemumman. 1 tsk malen kardemumma
Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. Smaka avgrytan, salta och peppra ev. Lägg fettet i en stor gryta och bryn sedan köttet i omgångar
Smaka avmed. Det blir en lite parfymig smak av sirapen. Denna gryta som egentligen heter khoresh fesenjan, innehåller något så udda som valnötter och granatäppelsirap
Tvätta och skrubba citronen och skiva den tunt, lägg den i grytan tillsammans med ingefära, finhackad lök och vitlök och de torra kryddorna, även salt och peppar
Min lavendel står i full blom. Jag visste att jag någonstans sett recept på lavendeldrömmar. De blir inte lika spröda och sandstormiga som mina vanliga drömmar, men väl värda besväret för en lavendelälskare
Skulle ni bli sugna på en härlig gryta, nu när det känns somhösten redan är här, i och med allt regn och blåst, såfår ni här ett recept som verkligen inte går av för hackor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.