150 g
smör eller margarin, rumsvarmt (eller 1½ dl flytande)5 dl mjölk50 g (1 pkt) jäst för söta degar1 dl strösocker eller vit baksirap½ tsk salteventuellt 2 tsk stött kardemumma800 g (ca 1,4 l ) Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl Fyllning: 150 g rumsvarmt smör eller margarin, 1 dl strösocker, 2 msk kanelTill pensling: 1 ägg, pärlsocker eller hackad mandel
Grundreceptpå muffins. Jag brukar göra olika varianter av chiapudding, med hallonpuré, olika kryddor och goda tillbehör, men det här är det grundrecept jag vanligtvis använder
Forma degen till en vriden limpa och lägg på bakpappersklädd plåt. Förslag på smaksättning/fyllning. Använder man ändå bergssalt så måste man tänka på att minska mängden
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Jag delar sedan upp dem i påsar och fryser dem tills jag ska använda dem
Jag har ett grundrecept som jag brukar utgå ifrån när jag bakar muffins, och som jag sedan hivar i vad jag råkar ha i kylen eller skafferiet för tillfället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.