Hemmagjorda korvbröd. Smula jästen. Rulla en boll och rulla ut degen till fingrar. Korvbröd, 20-24 st. Ta upp degen på bordet, dela i 2 bitar och dela varje bit i 10-12 bitar. Korvbröd, 20-24 st
Vad jag däremot inte hade var ett recept på ett gott korvbröd, så för att råda bot på det satte jag en deg i eftermiddags för att lagom till middagen ha nybakat korvbröd
Dela fisken i bitar och vänd i ströbröd blandat med salt och peppar. Skala och hacka ägget, och blanda med kapris, senap, parmesan, keso och crème fraiche
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Blanda de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna och grädda i 150 grader i två timmar. 2 msk salt (man kan ta mindre om man inte gillar salt bröd)
Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid. Jag har testat allt från klassiska recept, andras brödrecept till att experimentera en hel del själv
Däremot blandar jag mjölsorter och andra ingredienser ganska hejvilt, och försöker variera innehållet så att jag får i mig så mycket olika nyttigheter som möjligt
Blanda vetemjöl special, grovt rågmjöl, rågsikt, bakpulver & havssalt i en bunke. Häll i oljan och mjölken (laktosfri) i bunken/över mjölblandningen och rör till en kladdig deg
Så jag tänkte dela med mig av mitt favoritrecept på frallor. Knåda degen på mjölat bakbord. Pensla sedan bullar med lite vatten (för att de ska få en fin yta) och strö lite rågkross på toppen
Ibland är det gott med ett riktigt grovt bröd med tuggmotstånd i. Rågkross och linfrö bidrar till den grova känslan och för att få lite mer smak är brödet kryddat med kummin och fänkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.