Tillsätt salt, sirap, äggvita, "frömjöl" och frön, samt bovetemjölet tillsammans med husken. Om det är viktigt för dig att ha jämna, lika stora brödkakor, kan du kavla ut degen till en stor platta, och ta ut kakorna med ett brödmått
Häll upp smeten i en brödformmed ett bakplåtspapper i. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Resultatet blev ett härligt saftigt brödmed god smak av råg och havre. Om bröden fastnat i bakplåtspapper kan pappret blötas medanbröden fortfarande är varma för att det ska lossna
Rena rama powerbrödetmed en massa bra ingredienser som gör gott för både kropp och själ. Jag brukar oftast baka med vanlig färsk jäst, men emellanåt när andan faller på blir det också något bakpulver - eller bikarbonatbröd
Ett tips är att efter halva tiden täcka brödetmed bakplåtspapper så att det inte bränns. Brödet håller sig inte fräscht hur länge som helst, så om man vet redan innan att man inte kommer äta upp allt på runt en vecka så är det ett bra tips att skära upp en del och sätta in det i frysen
I ochmed att havregrynen, krossen och fröna skållas över natten blir brödet riktigt saftigt. Täck eventuellt brödetmed aluminiumfolie för att det inte ska brännas på ytan
Kokosvatten innehåller massor med nyttigheter, ochkakao ska vi bara inte tala om. Höstboostningen fortsätter med olika grötar och smoothies till frukost
Stekta äpplen med banan och kokos. Krydda med kanel. Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Smörgåsen till blev den här gången mitt glutenfria bikarbonatbrödmed äggröra och sallad. Torkade eller frysta nässlor är suveräna att ha på lut och koka soppa på, eller att pytsa i bröd, gröt eller pannkakssmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.