Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Så här gör du. Skala ingefäran och vitlöken och finhacka dem. Blanda 4 matskedar olja med sojasåsen. Peppra enligt smak Skär tofun i mellanstora kuber och stek dem i marinadblandningen
Jag älskar asiatiska smaker och det självklara valet var självklart åt det hållet. Så det blev en supermumsig asiatisk sallad som både fick smaklökarna och mig att dansa
2-3 fint strimlade vårlökar (eller en halv purjolök). Den här salladen är så otroligt god och fungerar bra som tillbehör till både kött, fisk och kyckling
Grilla eller stek i panna runtom till de är genomstekta, det tar ca 8-10 minuter. 1-2 tsk sambal oelek. marinad5 msk japansk soja 1 msk fisksås 1 msk sesamolja 3 msk honung 3 klyftor vitlök, riven 1 msk riven ingefära 1-2 tsk sambal oelek
6-800 g köttfärs (jag hade nöt, men fläsk och kyckling går också bra). fisksås (1-2 tsk). japansk soja (2-3 msk). strimlade morötter (3-4 stycken). 2-3 buljongtärningar (jag tog kyckling och umami). 6-800 g köttfärs (jag hade nöt, men fläsk och kyckling går också bra). fisksås (1-2 tsk). japansk soja (2-3 msk). strimlade morötter (3-4 stycken). 2-3 buljongtärningar (jag tog kyckling och umami)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.