Härligt nu när grillsäsongen har kommit igång tycker jag. Igår grillade vi igen, denna gången blev det kycklingdelar i härlig marinad gjord på olivolja, vit balsamvinäger, rivet limeskal, salt, peppar, pressad vitlök och kryddblandningen "Heta Nätter" ifrån Änga Gård
Just kamben är perfekt om man tillhör gnagarna, dvs de som gillar att gnaga på grillade ben, ett hyfsat billigt kött som styckats ut från kotlettraden på grisenLeo, en av favoriterna vad gäller Thailändsk öl, finns på systembolaget och passar fint till grillat
Man sitter där som Långben och Musse och äter för glatta livet en rad i taget…pling. bakblogg, citron och limesås, dill, dillslungad potatis, grillat, grilltillbehör, halloumiost, inredningsblogg, kall citrussås, matblogg, potatis, smör, smör och dillslungad potatis, smörslungad potatis, systrarna m, systrarnam, tillbehör till grillat
En tisdag i april är sällan särskilt upphetsande och då är det bra att ha lite god mat att tillgå. Älg är ett fantastiskt kött, lika magert som det är mört
Marinera så länge du har möjlighet, jag brukar marinera minst över natten, gärna ett dygn. Ta fram kycklingen en stund innan du ska grilla den så att den inte är kylskåpskall
Potatis är överskattat. Gårdagens grilltallrik var grymt god. Efter att ha ringt både Coop och Ica köpte vi mör och fin hästfilé på Ica som grillades och sen åt vi den med sparris, grill halloumi, tomater, lök och svamp
Igår eftermiddag kom Josefin över till mig här på söder. . Jag hade köpt jordgubbar, nötter och öl som vi smaskade på medans vi pratade om roliga saker som hänt under veckan
En helg närlivetärsådär underbart att leva. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Någon fördrink skulle vi ju ha när gästerna kom. Vi är lite oense om hur mycket sockerlag man ska ha i jag tycker mer och maken tycker mindre, smaken är ju som baken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.