Isbergssallad är kanske ingen favorit i vanliga fall, men grillad, då börjar det hända grejer. Grillad majs med jalapenomajonnäs, lagrad svecia & koriander
Igår grillade vi igen, denna gången blev det kycklingdelar i härlig marinad gjord på olivolja, vit balsamvinäger, rivet limeskal, salt, peppar, pressad vitlök och kryddblandningen "Heta Nätter" ifrån Änga Gård
Just kamben är perfekt om man tillhör gnagarna, dvs de som gillar att gnaga på grillade ben, ett hyfsat billigt kött som styckats ut från kotlettraden på grisenLeo, en av favoriterna vad gäller Thailändsk öl, finns på systembolaget och passar fint till grillat
Man kan använda resterna efter julskinkan – du vet de där bitarna som aldrig går åt – i surkålen. Det finns ett oslagbart sätt att fixa en rund och mycket god smak på julskinkan – koka den i vin
Det spelar ingen roll hur vädret är, sol eller moln, är det regn så kan man ta skydd under parasollet om man har järnkoll så att det inte händer något tokigt förståss
Marinera så länge du har möjlighet, jag brukar marinera minst över natten, gärna ett dygn. Ta fram kycklingen en stund innan du ska grilla den så att den inte är kylskåpskall
Efter att ha ringt både Coop och Ica köpte vi mör och fin hästfilé på Ica som grillades och sen åt vi den med sparris, grill halloumi, tomater, lök och svamp
Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg sedan på kycklingen och bred på färskosten. Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan
Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesisk gräslök)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.