Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Servera högreven med sötpotatisen, ugnsbakade tomater och chiliailoi. med cocktailtomater. ca 1,3kg Högrev i bit4msk Smör, osaltatSalt & svartpeppar från kvarn3st Sötpotatisar2st Kvistar med cocktailtomater4msk BBQ såsChiliailoi
Sprid ut tomater, rödlök och ev. 10-14 st halverade körsbärstomater eller 2 stora tomater i klyftor. Rosta i ugnen i 35-45 minuter tills att tomaterna har fått rostade kanter. 10-14 st halverade körsbärstomater eller 2 stora tomater i klyftor
Lägg antingen tomaterna bredvid kycklingen på grillen eller på en plåt i ugnen. 1300 g körsbärstomater på kvist. 1Marinad1 dl turkisk yoghurt 2 msk tomatpuré 0,5 citron, saften 2 klyftor vitlök, rivna 0,5 dl olivolja 2 tsk pulbiber (turkiska chiliflakes, kan ersättas med vanliga chiliflakes eller paprikapulver) 1 tsk timjan 1 tsk spiskummin 1 msk paprikapulver salt peppar grillspett 300 g körsbärstomater på kvist
Tänd grillen, se till att du inte har en glödbädd under hela gallret. Sätt ugnen på 220°. Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.