Servera den grillade flanksteken och rotfrukternamed ett par goda såser. Ugnsrostaderotfrukter. Skrubba och skölj rotfrukterna och dela i lagom stora delar
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostaderotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Entrecôten bara jag saltade och pepprade och grillade sedan i en grillpanna. börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Att server med en rökig BBQ sås skapar den rätta sommar-grill känslan. Om du har en fritös så fritera gärna lite kokt färskpotatis och krydda med havssalt och lite chilipeppar, hur gott som helst
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
Ingredienser Portioner. 1 1 rödbeta 1 stor morot 1 liten bit kålrot (1 liten bit motsvarar ca 75 g) 1 palsternacka 1 msk balsamvinäger 1 tsk flytande honung 1 msk rapsolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar ev ett par kvistar färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Nu har värmen kommit även till oss i norr - och med den har lusten att grilla ökat. Till den blev det rotfrukter i ugnen vilket jag tycker är riktigt gott
Ugnsrostad butternutpumpa medrotfrukter och brysselkål. Min mami sa till mig häromdagen att hon hade märkt att jag inte åt särskilt mycket grönsaker i jämförelse med innan längre
Dela fänkålen i lagom tjocka skivor tvärsöver, gärna med dillkvisten kvar. Klicka över lite smörklickar här och var och droppa över rejält med olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.