116 st
färskpotatisar 12 st champinjoner 0,5 st zucchini 1 st gul paprika 250 g körsbärstomater 1 st rödlök 0,5 st aubergin . Marinad: 3 msk olivolja 0,5 st saften av citronen 1 tsk torkad timjan 1 tsk salt . 1 burk Eriks® sås VästerbottensostTill 4 portionerGör så här:Dela potatisen och koka ca 8-10 minuter i saltat vatten.
Skär grönsakerna i lagom stora bitar, tomater kan grillas hela.
Blanda marinaden i en bunke och blanda in i grönsaker.
Varva grönsakerna på grillspettet och ta gärna två pinnar till varje spett så snurrar inte grönsakerna runt.
Grilla 8-10 minuter och snurra spetten under tiden.
Förutom min suveräna brushetta (ödmjuk som vanligt) så blev det grillade kyckling- och grönsaksspett med en härligt pepprig mangosalsa, potatisklyftor och Café de Paris
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar. Lägg i allt förutom kycklingen i en ugnsfastform och stek i ugnen ca 10 min
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili
Gäsp. Idag är jag trött även om vi faktiskt för första gången på länge fick sova hela natten utan att en viss liten kille skulle komma upp och lägga sig bredvid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.