11 citron
(ekologisk eller väl tvättad), rivet skal och pressad saft
1 salt,
peppar, spiskummin
1300 g
små tomater i olika färger
11/2 dl
persilja, hackad
11 msk
mynta, hackad
1
mynta
1 eventuellt
ätliga blommor
1 grillad
majsSkölj och borsta rotsellerin i kallt vatten. Skär 4-6 skivor, tvärs över rotsellerin, cirka 1½ centimeter tjocka. Koka dem i lättsaltat vatten, 5 minuter och låt dem rinna av i durkslag.
1 Pensla
med olja och grilla skivorna, 2-3 minuter per sida. Passa noga!
1 Servera
med tahinidressing, tomat- och linssallad och eventuellt grillad majs.
1 Tahinidressing:
Vispa samman tahini, olja, honung, citronsaft, vatten till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i dressingflaska och ringla över den grillade sellerin.
1 Tomat-
och linssallad: Häll linserna i en sila och spola av dem med kallt vatten. Låt de rinna av. Blanda linserna med rödlök, blekselleri, olivolja, skal och saft av citronen. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Blanda ner hackad persilja och mynta. Garnera med mynta och eventuellt blommor.
Mixa kikärtor med vitlök och olivolja till en slät crème. Blanda yoghurten med myntan. Pensla zucchiniskivorna med olja och grilla dem ett par minuter till fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.