Grillad rotselleri med tahinidressing och tomat- och linssallad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hel rotselleri, cirka kg
  • 11/2 dl tahini, sesampasta
  • 11/2 dl rapsolja
  • 12 tsk honung
  • 11/2 citron, pressad saft
  • 12 msk vatten
  • 1 salt, peppar
  • 11 tetra kokta linser, 390 g
  • 11 rödlök, strimlad
  • 12 stjälkar blekselleri, skivade
  • 11 msk olivolja
  • 11 citron (ekologisk eller väl tvättad), rivet skal och pressad saft
  • 1 salt, peppar, spiskummin
  • 1300 g små tomater i olika färger
  • 11/2 dl persilja, hackad
  • 11 msk mynta, hackad
  • 1 mynta
  • 1 eventuellt ätliga blommor
  • 1 grillad majsSkölj och borsta rotsellerin i kallt vatten. Skär 4-6 skivor, tvärs över rotsellerin, cirka 1½ centimeter tjocka. Koka dem i lättsaltat vatten, 5 minuter och låt dem rinna av i durkslag.
  • 1 Pensla med olja och grilla skivorna, 2-3 minuter per sida. Passa noga!
  • 1 Servera med tahinidressing, tomat- och linssallad och eventuellt grillad majs.
  • 1 Tahinidressing: Vispa samman tahini, olja, honung, citronsaft, vatten till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i dressingflaska och ringla över den grillade sellerin.
  • 1 Tomat- och linssallad: Häll linserna i en sila och spola av dem med kallt vatten. Låt de rinna av. Blanda linserna med rödlök, blekselleri, olivolja, skal och saft av citronen. Smaka av med salt, peppar och spiskummin. Blanda ner hackad persilja och mynta. Garnera med mynta och eventuellt blommor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.