Pappa lärde mig när jag va liten att vill man bara sätta lite grillad smak på något och inte har så mycket tid så kan man blanda olja, soya, salt och peppar och pensla på köttet
Servera köttet medädelostsåsen, grillade grönsaker och färsk potatis. Börja medädelostsåsen. Mosa osten med en gaffel och blanda med gräddfil och valnötter
Smaksätt med salt. Mosa osten och blanda med gräddfilen. Koka upp buljong och smör i en kastrull. Rör ner couscousen, lägg på lock och ställ kastrullen vid sidan om plattan i 5-6 min
Älgfärsburgare medgrillad squash och ädelostsås. När kompisen Patrick sen erbjuder oss lite älgfärs tackar vi med glädje ja och bjuder hem honom att få njuta av “sin egen älg”
Servera med kokt ris och strö gärna över färsk Timjan. 1 grillad kyckling. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kyckling, paprika, purjolök och tomater i bitar
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.