Rostad färskpotatis. Mycket tacksamt att marinera, mört och smakrikt. En rejäl skvätt vinäger förkortar tiden för marinering och gör inte att köttet smakar surt
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade. Till servering1 kg färskpotatis, kokt
Grillad Fläskfilé. Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna
Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissalladoch vispat brynt smör. Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.