Att grilla200 g halloumiost 200 g zucchini 200 g gul paprika
Salladsbädd 200 g isbergssallad 200 g romansallad 100 g broccoli 50 g sockerärtor 150 g fänkål 2 gula tomater 10 rädisor innanmätet av 1 zucchini (det som blir kvar av grillskivorna där ytterhöljet använts)
Salladsdressing2 msk balsamvinäger 5 msk olivolja 1 msk japansk soja 1 msk örtagårdskrydda 1 tsk fransk salladskrydda 1 tsk salt
Grilldressing3 msk crema di balsamico 3 msk japansk soja 3 msk honung, flytande 1 dl olivolja 1 klyfta vitlök, krossad 5 msk timjan, kyndel, rosmarin, oregano eller örtagårdskrydda
Grilla/stek halloumin under tiden. Skär halloumin i tärningsstora bitar. 100 g halloumi. Grilladhalloumi med sallad på lufttorkad skinka och avokado 11 propoints 2 portioner. 100 g halloumi
Till salladen kan du servera vad som helst, vi valde grilladhalloumi denna gång. Halloumin delas i grova bitar och gnids in med olivolja, för att sedan grillas
200 g halloumi. Börja med kryddblandningen. Hacka Berberis, mortla sedan dessa tillsammans med korianderfrön och blanda därefter ihop samtliga ingredienser väl
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Halloumi går relativt fort att grilla så förbered tillbehören innan och när grönsakerna har sina sista minutrar i ugnen kan är det tid att lägga osten på grillen
Skär halloumibitarna i så stora skivor som möjligt. Droppa lite av pastavattnet över, strö på salt om så behövs (observera att halloumin brukar vara rätt salt) och vänd in rucola samt aningen färsk rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.