-) Mörk choklad innehåller en hel del järn, så med nyponpulver eller någon annan C-vitaminkälla så blir detta väldigt bra godis för de som behöver få i sig extra järn
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Frukt och bär i massor, gratinerade med kokosmousse, vit choklad och kokoschips. Ett alldeles förträffligt sätt att få i sig en rejäl portion av de där rekommenderade mängderna frukt och grönsaker som Livsmedelsverket förespråkar
Servera i brödet tillsammans medgrillad ananas. Börja med att skära ananasen i centimetertjocka skivor och skär samtidigt bort den träiga biten i mitten
Till och med min ganska fåordiga pappa sa att det där hade jag gjort bra så detta är en dessert som går hem hos de flesta så har ni inte provat på varm frukt under ett täcke av vit choklad så gör det
Blanda med övriga ingredienser. Jag älskar vit choklad och nötter och det kunde bara inte bli fel. Vit chokladmed nötter, kokos och torkad frukt200 g vit choklad1 dl rostade cashewnötter1 dl rostade solrosfrön1 dl kokos1 dl hackad, torkad ananas eller mangoSmält chokladen i mikron eller över vattenbad. 200 g vit choklad
skär en skåra längs med bananen genom skalet. hacka chokladen och nötterna. fördela sedan chokladen och nötterna i skåran du gjort i bananerna, ringla sedan över honungen
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Skiva all frukt i en ugnsfast form. Micke assisterade med den vita chokladen. Blev inte så fina bilder förra gången när efterrätten var klar(se här) så nu kör vi igen med nyinköpta formar efter ett besök på Kosta glasbruk
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Strö riven vit choklad jämnt över frukt och bär. Pressa saften från en lime över frukten (valfritt). Servera Gino med vaniljglass eller yoghurtglass med vanilj
Vispa ihop äggvitorna med saltet till ett hårt vitt skum. -) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.