Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Fräs i en stekpanna med smör. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver. Servera med sallad. Stek i en stekpanna med smör ca 7 minuter per sida tills de är klara
Smörj en långpanna med olivolja. Rulla upp kanterna och picka ytan med en gaffel. Pensla dem med cirka 1/2 dl olivolja. Lägg dem ovanpå fyllningen och pensla med cirka 1/2 dl olivolja. 400 g fetaost
4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Grekisk kyckling medfetaost, squash och potatis. Hoppas innerligt att det sprakar loss snart, så man kan börja andas normalt igen Vi har väl medelhavsklimat skulle man kunna säga, så den här rätten kommer väl till sin rätt dagar som dessa Vad serverar ni på bordet denna fredagskväll
Pensla med vatten, strö på salt och grädda i nedre delen av ugnen i 250° ca 5 minuter. 200 g fetaost. Värm vätskan till ca 37° och rör ut den smulade jästen i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.