Grekiskt

Grekiskt

Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Grekiska lammfärsbiffar med fetaost

Grekiska lammfärsbiffar med fetaost

Potatis. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och tärna potatisen i 3x3 cm kuber. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av kniven
Libanesiska smårätter - meze

Libanesiska smårätter - meze

Tabbouleh7 dl färsk bladpersilja, finhackad 4 tomater, finhackade 4 salladslökar, finhackade dl torkad mynta 1 dl bulgur, finmald
Grekiska köttbullar med fetaost

Grekiska köttbullar med fetaost

400 gram blandfärs. 5 msk ströbröd. 0,5 gul lök. 1,5 dl mjölk. 1 ägg. 1 tsk socker. 0,5 tsk salt. 1 krm vitpeppar
Keftedes

Keftedes

Blanda ströbröd och vatten i en stålbunke. Låt svälla i 10 minuter. Blanda i salt, svartpeppar, pressad vitlök, ägg och persilja
Stifado - grekisk köttgryta

Stifado - grekisk köttgryta

Stöt kryddpepparkornen, nejlikorna och saltet i en mortel. Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa