Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
hjortinnanlår eller stek. Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra köttet. Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn hjortköttet till fin färg i olja och smör
Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. '. Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn
Häromdagen köpte jag en fin bit hjortinnanlår hos Limhamns Kött & Vilt. Den smakade gott tillsammans med en palsternackspuré, pepparsås, palsternackschips och friterad salvia
Trot eller ej men det är faktiskt julafton nästa helg. Jisses vad tiden springer iväg. Ska du göra egen gravad lax så är det dags att börja nu eller i alla fall dags att börja inhandla lax
Har funderat på att grava lite kött under en längre tid, men inte fått tummen ur. I frysen just nu finns ju både älg och dovhjort, så varför inte testa grava båda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.