Stort grattis från mig, det är en glädje att Sigrid vann. Jag har haft tillfälle att bli god vän med en fantastisk människa och matlagerska, Sigrid Bàràny som har kämpat som en gudinna, lagar sin mat med lätthet, stil och klass och nu vunnit Sveriges Mästerkock
Min kompis Sassa fyller år idag. Sassa gillar grodor. Hon har samlat på grodor i många år. Jag tycker då att det passar alldeles utmärkt att göra grodcupcakes till födelsedagsbarnet ifråga
Hipp hipp hurra för bloggen idag. Min kompis fyller nämligen 1 år idag. Jisses, vad tiden går fort. För ett år sedan peppade Helena mig att börja blogga, som hade börjat blogga någon månad före mig, om vår stora passion - mat
Grattispå Sveriges Nationaldag. eller vad man nu säger. HEJA SVERIGE. Blev minsann något litet solbränd igår på armar, huden ovan bopparna och ansiktet
Kan bara inte tro att tiden gått så fort, samtidigt som det känns som en evighet sedan. För fem år sedan spenderade jag en av de bästa dagarna i mitt liv, dagen då vi hade våra nära och kära runt oss och bröllopet som blev bättre än jag någonsin vågat hoppas på
Och här kommer efterrättstipsen. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket. Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli
Tips på tilltugg. Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.