Grattis Victoria och Daniel. Blanda 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och 2 tsk bakpulver noga. Bred ut smeten i formen och sätt in kakan på 175 grader. Blanda marsankrämen med 1½-2 dl grädde och bred denna mellan bottnarna
a maj. I Finland är det tradition att äta munk och dricka Sima till Valborg och 1. Skala frukterna med potatisskalare och häll skalet i en ren 10 l hink eller kastrull. Sila sedan försiktigt drickan från skal och fruktkött till riktigt rena flaskor som i botten har 1 tsk socker och några russin (3-5)
…för idag är det Kajs födelsedag. 150 g rumstempererat smör. 132 g socker. 150 g smält choklad av god kvalité. Grädda i 200 grader i ca 14 minuter, tills kakan har satt sig men ändå är lite kladdig. Steg 1. 112 g äggvita. 19 g socker. Mät upp 112 g äggvita och 19 g socker i en väl rengjord bunke. När sockerlagen är 115 grader, börja vispa äggvitan. När sockerlagen är 125 grader, ta av från plattan och häll i äggvitan sakta i en fin stråle. Detta tar ca 15-20 minuter. 214 g italiensk maräng. 1 dl sockerlag (hälften socker, hälften vatten). 1 ½ blad gelatin. Koka upp 1 dl av vätskan, smält i gelatinet och häll i resten av purén. 150 g rumstempererat smör. 132 g socker. 150 g smält choklad av god kvalité. 112 g äggvita. 19 g socker. 214 g italiensk maräng. 1 dl sockerlag (hälften socker, hälften vatten). 1 ½ blad gelatin
Maja följer jag på Instagram (Majas LCHF) och hon har massor med trevliga recept. Majas ostplättar. 1 tsk bakpulver. 1 msk fiberhusk. Grädda tills de blir gyllenbruna, ca 7-10 min. 1 tsk bakpulver
Häll lag 1 kokande över så fisken täcks och låt sjuda i fem minuter. Häll av Lag 1 och flytta fisken till serveringskärlet. 1 kg urbenad strömming. Lag1. 1 dl ättiksprit. 1 dl vatten. 10 kryddpepparkorn krossade
4st ägg100g riven parmesanost1st riven vitlöksklyfta1krm svartpeppar200g färsk babyspenatVispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar. 1st skivad zucchini1st sats med tomatsåsSalta den skivade zucchinin och lägg i ett durkslag så den får vattnas ur. Tomatsås300g hela tomater på burk1st finhackad gul lök3st finhackade vitlöksklyftor3msk olja. 1msk kalvfondSalt och svart pepparFräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar. 1st buffelmozzarella. Baka i ugnen på 150grader i ca 45 minuter eller tills de får en fin färg. 1 msk tomatpuré. 1 msk Sambal oelek. 1st chilipeppar. 1,5 dl olivolja. 1/2 dl balsamvinäger. Stormkoka klyftorna med 2-3 dl vatten, en tesked salt och 1/2 dl vitvinsvinäger i ca 2-3 min. 100g riven parmesanost. 1st riven vitlöksklyfta. 1krm svartpeppar. 1st skivad zucchini. 1msk kalvfond. 1 msk tomatpuré. 1 msk Sambal oelek. 1st chilipeppar. 1,5 dl olivolja. 1/2 dl balsamvinäger
Börja med att hårdkoka äggen, 10 minuter, låt de sedan ligga i kallt vatten och svalna. Gör sen 1a lagret. Mosa leverpastejen, 1 tub majonäs och 2,5 dl vispad grädde i en bunke. Smeta sen på 1a lagret och lägg därefter på ett lager franska som du sen smetar ut 2a lagret. Vispa 5 dl grädde och rör sen ner kaviarn och 1 tub majonäs. 2 lättmajonäs á 275 g. 1 smörgåspickles 275 g. 1 liten tub kaviar 190 g. 1 förp. 12 skivor kokt skinka. 1 citron. 1 kg räkor. 10 ägg
Lite i sista sekund till ikväll kanske men jag tänkte tipsa om en enkel hallondessert, om inte till idag så kanske de kan vara något och smaska på till helgen
Till salladen hade jag färsk vitkål, tomater, gurka, majs, och rödlöksringar. Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi
Vad ska du göra i maj. Äntligen…MAJ. Älskar maj. Eftersom det både är bra för plånboken & miljön att välja mat efter säsong tänkte jag uppdatera er på maj månads godaste pärlor
Idag är det studiedag på sonens skola så jag har tagit ledigt för att vara hemma med Algot. Till frukost provade jag att göra Majas ostplättar som jag hört så mycket gott om och jag blev inte besviken
Idag har det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Idag kommer det som vanligt ett recept, det blev en Kreolsk gryta stark men väldigt god
Men idag har det snurrats kanelbullar. 1 liter mjölk. 1 tsk salt. 1 stor matsked kanel. Häll upp på bakbord och låt jäsa ca 1/2 timme. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter. 1 liter mjölk. 1 tsk salt. 1 stor matsked kanel
Stort grattis från mig, det är en glädje att Sigrid vann. Långkok tillägnat Sigrid med ungersk paprika, 4 personerCa 1/2 kg högrev eller annat oädelt kött från nöt2 röda ekologiska paprikor1,5 dl röd ungersk paprika2 gula lökar4 vitlöksklyftor4 dl rödvin2 msk tomatpuré1 lagerbladen burk röda kidneybönorEn rejäl klick smör5 Svartpepparkorn2 stjälkar italiensk bladpersiljaSakt efter smakGör så här. Fräs den ungerska paprikan ca 15 min men vakta så den inte bränns* Skiva paprika och lök i stora bitar* Fräs köttet så det får färg runt om, lägg också i skivad lök och paprikor i stora bitar samt tomatpuré, låt fräsa med ett tag* Häll på rödvin och täck med vatten. /Husmor Ca 1/2 kg högrev eller annat oädelt kött från nöt. 1,5 dl röd
DAG 1. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. 1. Sätt ugnen på 125°. Häll över mjölken och 100 g socker. Låt mjölken stå och dra åt sig vaniljsmak i ca 15 minuter. 1. Sätt ugnen på 180°. 1. Boken ges ut av Norstedts förlag 1. 1 st. 1 g. 12 st. 15 g. 1 g. 1 g. 1 g. 1 g
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.